Dear Seychelles sustainable use management planning stakeholders,

The Ministry of Agriculture, Climate Change and Environment (MACCE) and the Seychelles Marine Spatial Plan Initiative (SMSP) would like to invite you to participate in the review of the draft management plans for three Sustainable Use (Zone 2) areas designated under the SMSP.

There are a series of opportunities to participate in this review phase, including workshop information and Q&A sessions, online, and through targeted meetings. The focus of this phase of the process is for stakeholders to review the draft management plans developed after the participatory workshops held in late 2022, and discuss the details of the plans through interactive sessions. There will also be a session focused on the development of the performance measurement framework (PMF).

The list of events is below:

- Online review and feedback: from 3 April to 1 May 2023 (weblink to be advised)
- Farquhar Archipelago review workshop: 4 April 2023 (9:00 12:00, Eden Bleu Hotel)
- Amirantes to Fortune Bank review workshop: 4 April 2023 (13:00 16:00, Eden Bleu Hotel)
- Cosmoledo and Astove review workshop: **5 April 2023** (9:00 12:00, Eden Bleu Hotel)
- Performance measurement framework Q&A session: 5 April 2023 (13:00 16:00 Eden Bleu Hotel)
- Targeted meetings with stakeholders as requested: between 27 March and 11 April (please contact DoE as soon as possible to arrange).

The focus of each consultation is tailored to meet different stakeholder needs and availability. The **draft management plan review phase** will be open for four weeks from the start of this consultation, and all stakeholders are encouraged to engage with the process either in-person or online.

Each **review workshop** will be focused on one of the sustainable use areas and will be an interactive 3hour session with opportunities for discussions and Q&A about the draft management plans. The draft management plans will be available to participants from 3 April 2023, so they can discuss their needs and priorities with their constituents/ colleagues and prepare for the workshops.

Please RSVP regarding your attendance at the review workshops and PMF session, by replying to this email by **30 March 2023** and clearly state which of the workshops you will attend.

Day 1: Tuesday 4th April 2023 Welcome and introductions 09:00 - 09:10 10 mins 09:10 - 09:40Presentation: Farguhar Archipelago Sustainable 30 mins Presentation Use Zone Management Plan 09:40 - 10:00Group review, Stakeholders input: Farquhar Archipelago presentation and 20 mins Sustainable Use Zone Management Plan plenary discussion. 10:00 - 10:30 MORNING BREAK 10:30 - 12:00**Continued:** Group review, 140 mins Stakeholders input: Farquhar Archipelago presentation and Sustainable Use Zone Management Plan plenary discussion. 12:00 - 13:00 LUNCH BREAK 13:00 - 13:30 Presentation: Amirantes to Fortune Bank Presentation 30 mins Sustainable Use Zone Management Plan. 13:30 - 16:00 Group review, **Stakeholders input:** Amirantes to Fortune Bank presentation and 150 mins Sustainable Use Zone Management Plan plenary discussion. 16:00 End of Day 1 Day 2: Wednesday 5th April 2023 09:00 - 09:10Welcome and introductions 10 mins 09:10 - 09:40Presentation: Cosmoledo and Astove Archipelago Sustainable Use Zone Management Presentation 30 mins Plan 09:40 - 10:00Group review, Stakeholders input: Farquhar Archipelago presentation and 20 mins Sustainable Use Zone Management Plan plenary discussion. 10:00 - 10:30 MORNING BREAK 10:30 - 12:00Continued: Group review, Stakeholders input: Cosmoledo and Astove 20 mins presentation and Archipelago Sustainable Use Zone Management plenary discussion. Plan 12:00 - 13:00 LUNCH BREAK 13:00 - 13: 30 Presentation: The management plans Presentation 30 mins Performance Management Framework. 13:30 - 15:45 Group review, Stakeholders input: The management plans presentation and 135 mins Performance Management Framework. plenary discussion. 15:45 - 16:00Presentation and Next steps and workshop evaluation 15 mins survey 16:00 End of Day 2 and closure of workshops

The provisional agenda for the review workshops is as follows: